Turen tar deg gjennom 200 år med mathistorie, og vi gir deg en smakfull opplevelse underveis.
Gjennom god historieformidling i kombinasjon med de rette smaker, vil turen bli en unik opplevelse av Stavanger.


DSC_iddis.JPG

Stavanger er i dag regnet som Norges oljehovedstad, vår tur tar utgangspunkt i hva som var her før oljen og hva som skal komme etter.

Smaken av Stavanger utføres i samarbeid med Guide Companiet, vi bruker engasjerte og hyggelige guider som kan sin historie og dermed er med på å gjøre turen til en unik opplevelse.

Vi har mulighet for å guide på mange språk, ta kontakt for hvilket språkbehov som behøves for at din tur skal bli best mulig.

 

Turbeskrivelse:

Vi går en rundtur i og rundt sentrum av Stavanger, hvor vi tar for oss hva som gjør Stavanger til noe mer enn bare oljeby.

Rogaland har tradisjonelt vært et av landets største matfat. Vår tur tar for seg smakene, luktene og det visuelle av historien.

Turen starter i sentrum går innom Norsk Hermetikkmuseum, hvor vi har omvisning og prøver oss som "hermetikkarbeidere" og smaker på et utvalg av brisling.

I vågen går vi langs de gamle sjøhus og vi tar en ny stopp for å smake på sildeperioden.

Vi går innom fisketorget for å se nærmere på verdens eneste ”levende” torsk i skiver.

Her må vi igjen smake litt på hva som tilbys.

Vi ser litt på hva som kjennetegner Stavanger som matby i dag, med den bredden som finnes av spisesteder i byen.

Endepunkt for turen blir hos Slakter Idsøe, hvor vi kan smake på spesialiteter som lammeconfit og gladmatpølse.

Turtid ca 2 timer.

Det vil være muligheter for deltakerne og handle av matfylkets spesialiteter på fisketorget og hos slakter A. Idsøe


Tur kan og bestilles direkte hos GuideCompaniet:

Telefon 51850920
booking@guidecompaniet.no

Logo guide.png